STRIJKMOLEN D


Het waren twee drukke, maar mooie Molendagen.

Er zijn heel veel mensen bij ons op bezoek geweest.

Velen hebben een rondleiding gekregen van Cor, Ralph, Marjo, Ruud, Jippe of Inge. Bijna iedereen ging mee tot in de kap.  

Drie keer genoten bezoekers van het Molenconcert dat Annemarie en Jos Ruyters daar gaven.

In en buiten de tent werden kinderen geschminkt, moederdagcadeautjes gekocht bij de Lourdes Stichting Alkmaar en het mandenvlechten bewonderd van Mandenmakerij 'De Mythe'.

Twee dagen lang bakten Leonie, Astrid, Marlies en José pannenkoeken. Verder vertelde Bea verhalen en speelde Jan Paul op de accordeon, gitaar en viool.

De koffie en thee met wat zelfgebakken lekkers geserveerd door Els, Atty, Wilhelmien en Anja vond gretig aftrek

Het thema was 'Ontmoet de molenaar' en er liepen er heel wat rond: Tom, Jippe, Anton, Aggie, Bea en Ruud. Tom werd in het zonnetje gezet vanwege zijn vijfentwintig jarig jubileum, maar ook Anton is al evenlang molenaar. Anton was zaterdag 'molenaar van dienst' alhoewel hij het zwaar had met al het (goedbedoelde, maar onnodige) commentaar wat hij van zijn collega's kreeg. Maar dat is des molenaars.

Op zondag was het Jippe die de hele dag met de molen draaide. (Tot onze schrik bedachten we dat hij ook alweer zeven jaar molenaar is!)

We waren heel dankbaar voor alle aandacht en hulp die we kregen. Toch waren we het al snel eens: Volgend jaar weer Molendag, maar gewoon weer alleen op zaterdag!